Pages

Sunday, June 19, 2011

Akan Ku Cuba

      Assalamualaikum


aku sedar.. aku takkan buat lagi

     "Heart are like glass. Be careful. They can  break." Perkataan yg amat sesuai menerangkan apa yg baru ku alami. Seteguh manapun dia , hatinya tetap mudah terusik. Namun , contoh yg sesuai adalah 'Botol Sos' ( yg jenis kaca ) , keras namun sekali jatuh.... pecah berderai. Bukanlah kita sengaja menjatuhkannya tetapi hanya terlanggar meja sedikit , hilanglah imbangan botol dan golekan yg mantap pun bermula kearah sudut-sudut yg tiada penghalang agar terjatuh kelantai dan dibersihkan oleh mak cik cleaner seterusnya. 

aku tak sengaja T_T

    Hati mana yg menduga dirinya kan terluka. Memang ku tidak berniat pun cuba melukainya. Aku tahu , diri ini bukanlah pendengar yg baik. Never hurt the one's you love because this will be one of your mistakes that will be impossible to forget nor fixed. I know , it's too late. Maafkan aku..... Rasa bersalah ini bisa membunuhku perlahan-lahan. Macam orang minum Arsenik , mati secara perlahan... Bukan mati tak bernyawa , tapi tak berjiwa. T_T



      Diriku berserta dengan 3 org "geng karas" diatas , menyusun 10 jari meminta kemaafan. aku betul-betul tidak sengaja. Sepatutnya aku pun nyanyi bersama mereka , tapi aku kan cameraman. Peristiwa ini pasti menjadi pengajaran yg baik buatku. Takkan ku ulanginya lagi , aku janji. Akan ku cuba sebaiknya menjaga hatinya , kerana walaupun botol sos ini brittle tapi jika dijaga sebaiknya dan dilapis dengan shock-absorbant  material maka takkan pecah jua. Tidak pernah pun dirimu menyusahkan , bahkan menyenangkan. Tiada istilah menyusahkan dalam kamusku. Janganlah berfikiran begitu , janganlah mempersoalkan apa yg pernah ku lakukan kerana semuanya ikhlas , tanpa ganjaran. Malangnya tiadapun istilah menyusahkan dalam semua yg ku lakukan. Kalaulah aku susah , mengapa aku masih ada bersedia membantu? Come on.... Mendengarkan ceritanya , keluhannya , nasihatnya.... tiada yg lebih menyenangkan daripada mengenali seeorang insan berhati mulia. Kelemahan itu pasti ada , there is no such thing as Perfect Person. Namun , kita boleh ikhtiarkan sesuatu kan ? Aku cukup senang dengan dirinya , menerima seadanya. Maafkan aku... Takkan ku sia-siakan mu lagi. Acceptance and Tolerance , all for you. Sesungguhnya Allah lebih mengetahui niat dan kejujuranku. Aku serius....




      Aku tahu.... dirimu pasti kan membacanya satu masa nanti. Aku takkan ulanginya lagi... InsyaAllah... Kalau tak keberatan.... baca yg ni haaa... tekan yang ni wahai Permata
      Pada pembaca yang lain , maaf entry kali ni agak pelik sedikit. Aku menulisnya untuk meminta maaf , bukan untuk tatapan umum (18SG). hehehe kanak-kanak jangan baca ( sepatutnya letak la awal-awal , bengap la blog-writer ni >.< ). Selamat berjuang , dakat-dakat sudah maw exam. Moga cita-cita mu tercapai dengan kejayaan yg cemerlang. Kami sentiasa mendoakan yg terbaik buat semua. See you soon , Permata 

No comments:

Post a Comment